Darmtherapie

Onze darmen spelen een belangrijke rol in ons lichaam en weerspiegelen onze gezondheid. Het darmmicrobioom heeft een zeer belangrijke taak voor ons immuunsysteem. Voor een goed werkend immuunsysteem is een gezonde spijsvertering noodzakelijk. Antibioticabehandelingen, infecties, bepaalde voeding en erfelijke aanleg kunnen de darmflora en hierdoor het immuunsysteem verstoren. Het begin van een stofwisselingsblokkade, een allergie, een gebrek aan vitamines, mineralen en sporenelementen is daardoor vaak te vinden in de darmen. Als deze balans verstoord raakt spreken we van een bacteriële dysbiose. 

Onze darmen zijn tevens nauw verbonden met onze hersenen. Wat er in onze darmen gebeurt, beïnvloedt onze hersenen, en andersom geldt hetzelfde; wat er in ons hoofd gebeurt beïnvloedt onze darmen. Dat heeft alles te maken met de neurotransmitters die worden geproduceerd door onze darmbacteriën. 

Om hier duidelijke meetbare inzage in te krijgen wordt het darmtherapietraject idealiter gestart door middel van een feces- en bloedonderzoek zodat helder in kaart kan worden gebracht waar aan gewerkt moet worden. 

Dit traject is in te zetten bij: 

– stoornissen van het immuunsysteem (o.a. allergieën, intoleranties, gevoeligheid voor infecties, huidproblematiek, vermoeidheid) 

– ter  controle na een antibioticakuur

– ter verduidelijking van een dysbiose in de darm.


Using Format